Glazba za opuštanje

Skladbe i CD-i do kojih vode linkovi s ove stranice nastali su putem programa za komponiranje elektroničke glazbe, a autor svih kompozicija je Vlatko Mišković. Njegovo glazbeno obrazovanje počelo je u osječkoj Glazbenoj školi, a nastavilo se u Zagrebu privatnim satovima gitare i solfeggija kod poznatog hrvatskog kompozitora i majstora gitare, Zdravka Korpara, koji je u njemu već kao 15-godišnjaku razvijao sklonost i ljubav prema komponiranju. Želju svoga profesora Vlatko Mišković je ispunio tijekom boravka u Japanu gdje je upisao tečaj za komponiranje na poznatom Tokyo Shobi College of Music.
Danas Vlatko Mišković sklada prigodnu glazbu prije svega za programe, video-sadržaje i opuštajuće seanse Medical Yoga Centra Zagreb, ali i za druge naručitelje, uglavnom fitness centre, salone za opuštanje i ugostiteljske objekte.

Dosad objavljeni albumi meditativne i opuštajuće glazbe

DEEP BLUE

Ovaj album zapravo je zbirka notnih zapisa komponiranih tijekom seminara na Shobi College of Music, kasnije dorađenih i instrumentaliziranih putem posebnih elektroničkih programa. Među njima posebno mjesto ima tema „Deep Blue“, inspirirana drevnim japanskim fenomenom „Ama – djevojaka mora“, te „Sunrise Sadhana“, nastala temeljem sjećanja ne divne trenutke jutarnjih meditacija u „Ishikawa Yoga School“ gdje je autor pohađao tečaj medicinske joge.
(KLIK OVDJE za preslušavanje kompletnog albuma)

JAPAN MEMORIES

Kompozicije s ovog albuma nastale su tijekom autorova drugog posjeta Japanu (1984), kada je već bio definitivno odlučio posvetiti se komponiranju glazbe iako je još uvijek bio profesionalno vezan uz novinarstvo, a također intenzivno aktivan u judo sportu. S ovog albuma posebno treba istaknuti teme „Hiroshima Angeles“, posvećenu djeci žrtvama atomske bombe, te „Memories of Nikko“, impresivnom simbolu drevnog Japana.
(KLIK OVDJE za preslušavanje kompletnog albuma)

MEDITATION (1)
Ovaj nosač zvuka sadrži prvi set od pet skladbi koje je autor komponirao za Medical Yoga Centar. Radi se o iznimno laganoj, tihoj i opuštajućoj glazbi, namijenjenoj prvenstveno seansama meditacije (stoga je i trajanje kompozicija 15 minuta, koliko prosječno traje meditacija „običnih“ polaznika joge)
(KLIK OVDJE za preslušavanje kompletnog albuma)

MEDITATION (2)
Nakon što su polaznici Medical Yoga Centra izvanredno dobro prihvatili prvi set 15-minutnih meditativnih glazbi, Vlatko Mišković je komponirao novi set od 5 kompozicija koristeći pritom u skladbama neke instrumente, te elektroničke imitacije glasova, koje su seansama dale poseban smirujući ugođaj.
(KLIK OVDJE za preslušavanje kompletnog albuma)

Mail adresa za opaske, kritike i pohvale: japanline.hr@gmail.com