Istinite priče

ŠOKANTNA DRAMA O LJUBAVI, STRASTI … I ODREZANOM PENISU (!)

Malo je priča koje bi se, po svom sadržaju i medijskoj senzaciji kakvu su izazvale, mogle usporediti s japanskom pričom o kurtizani Sadi Abe i njezinom ljubavniku Kichizu Ishidi. Ukratko ispričana glasila bi otprilike ovako: Nakon par godina strastvene ljubavne veze, Sada Abe je tijekom jednog seksualnog čina zagušila nesretnog Kichiza, odsjekla mu genitalije i pobjegla, no ubrzo je uhićena i osuđena. Uskoro, međutim, cijeli slučaj dobiva nevjerojatan medijski publicitet koji je poprimio gotovo mitske prizvuke, a s različitih aspekata analizirali su ga i prezentirali sociolozi, umjetnici, filozofi, romanopisci, redatelji…  (Kompletna priča)
.

„SUKIYAKI“: NEVJEROJATNA PRIČA O JEDNOJ LJUBAVNOJ PJESMI

Priča o pjesmi „Sukiyaki“, sasvim sigurno najpoznatijoj japanskoj pjesmi svih vremena, nevjerojatan je spoj slučajnosti, genijalnosti i nepredvidive igre sudbine. S čudnim početkom, neopisivo briljantnim uzletom … i tragičnim krajem njezina prvog interpretatora.
Izvorno zamišljena kao odraz socijalnog revolta dvojice mladih ljudi, postala je globalni ljubavni mega-hit koji je poharao najprije japanski medijski prostor, a zatim i svjetske glazbene rang-liste. (Kompletna priča)

HACHIKO, PAS ZA KOJIM JE JAPAN PLAKAO…

Mnogo je na svijetu predivnih priča o psima, njihovoj ljubavi beskrajnoj vjernosti prema čovjeku. Jedna od takvih je i istinita japanska storija o psu imenom Hachiko, koja je svojedobno doslovce rasplakala Japance, a kasnije nadahnula mnoge umjetnike, pisce i filmske velikane da ovog predivnog psa pasmine akita-inu ovjekovječe u svojim djelima. Hachiko je doista bio jedinstven primjer ljubavi i vjernosti, a priča o njemu jedna je od najtužnijih koja je ikad ispričana o jednom psu. (Kompletna priča)

ISTINITA KRIMI-PRIČA: ZLATNA UKOSNICA
Ovu je priču novinara Isamu Satoa objavio tokijski časopis „Japanalysis“ u ljeto 1986. godine, ne odajući, naravno, pravi identitet glavnih aktera niti policijski izvor podataka. Nevjerojatna je to priča o kidnapiranju 16-godišnje djevojke, s neočekivanim završetkom… Bilo je japanskih medija koji su pokušavali otkriti tko su zapravo bili glavni akteri, no sve je ipak ostala tajna.  (Kompletna priča)

SAYONARA, MATSUMURA SAN

Razumljivo je kad se na internetskim stranicama pojavljuju članci o velikim i poznatim osobama; političarima, glumcima, ratnicima, pjevačima… I možda upravo zbog toga posebno lijepo, toplo i dirljivo djeluju i priče o onim manje poznatima … o malim ljudima, koji život nisu proveli pod svjetlima reflektora, ali su ipak obasjali svoj vijek i ostali zauvijek u srcima onih koji su ih poznavali. Jedan od takvih je i zaljubljenik, majstor i trener juda, Shigeya Matsumura (Kompletna priča)