Istinite priče

„SUKIYAKI“: NEVJEROJATNA PRIČA O JEDNOJ LJUBAVNOJ PJESMI

Priča o pjesmi „Sukiyaki“, sasvim sigurno najpoznatijoj japanskoj pjesmi svih vremena, nevjerojatan je spoj slučajnosti, genijalnosti i nepredvidive igre sudbine. S čudnim početkom, neopisivo briljantnim uzletom … i tragičnim krajem njezina prvog interpretatora.
Izvorno zamišljena kao odraz socijalnog revolta dvojice mladih ljudi, postala je globalni ljubavni mega-hit koji je poharao najprije japanski medijski prostor, a zatim i svjetske glazbene rang-liste. (Kompletna priča)

 

 

HACHIKO, PAS ZA KOJIM JE JAPAN PLAKAO…

Mnogo je na svijetu predivnih priča o psima, njihovoj ljubavi beskrajnoj vjernosti prema čovjeku. Jedna od takvih je i istinita japanska storija o psu imenom Hachiko, koja je svojedobno doslovce rasplakala Japance, a kasnije nadahnula mnoge umjetnike, pisce i filmske velikane da ovog predivnog psa pasmine akita-inu ovjekovječe u svojim djelima. Hachiko je doista bio jedinstven primjer ljubavi i vjernosti, a priča o njemu jedna je od najtužnijih koja je ikad ispričana o jednom psu. (Kompletna priča)

 

SAYONARA, MATSUMURA SAN

Razumljivo je kad se na internetskim stranicama pojavljuju članci o velikim i poznatim osobama; političarima, glumcima, ratnicima, pjevačima… I možda upravo zbog toga posebno lijepo, toplo i dirljivo djeluju i priče o onim manje poznatima … o malim ljudima, koji život nisu proveli pod svjetlima reflektora, ali su ipak obasjali svoj vijek i ostali zauvijek u srcima onih koji su ih poznavali. Jedan od takvih je i zaljubljenik, majstor i trener juda, Shigeya Matsumura (Kompletna priča)