Hrana

Japanske delicije osvajaju Zapad!
Nekada smo, po nazivu, znali samo za jelo zvano „sukiyaki“, ponajviše zbog davne istoimene pjesme japanske zvijezde Kyu Sakamotoa, koja zapravo nema baš nikakve veze s ovim tradicionalnim japanskim jelom, no to je već tema za neku drugu japansku priču. Načuli smo još ponešto i o tome da Japanci jedu rižu i sirovu ribu… i to je uglavnom bilo sve.

Danas već u svim većim hrvatskim gradovima postoje japanski restorani ili prodavaonice japanske hrane, a na našim jelovnicima sve se češće nađu japanske delicije.

Ukoliko imate priliku japanska jela konzumirati izravno na izvoru, u Japanu, prilično je važno pridržavati se osnovnih pravila za stolom. Evo jednog zanimljivog članka kojeg smo pronašli na internetu upravo vezanog uz ovu temu:
JAPAN ZA STOLOM
A mnoge zanimljive detalje vezane uz japanku kuhinju, ponašanje za stolom itd, pročitajte u članku:
JAPANSKA KUHINJA

Evo i našeg izbora nekih tradicionalnih japanskih jela, kao i mogućnosti gdje japanske delicije možete jesti i u Hrvatskoj.

JAPANSKA TRADICIONALNA JELA

JAPANSKA HRANA U HRVATSKOJ

Kako bismo sadržaj naše ponude što više približili Vašim kulinarskim afinitetima, sudjelujte u kreiranju stranice, javite nam što biste željeli vidjeti i pročitati, koje informacije dobiti, koje linkove…? (Kontakt)