Predavanje o japanskom crtanom filmu (Anime)

11.02.2017.  Zagreb:
U Školi stranih jezika ENBE (Maksimirska) 64 u Zagrebu održano je predavanje o animiranim uratcima iz Japana, koji su poznati pod nazivom anime. Predavanje je bilo dobro posjećeno, te iznimno stručno i zanimljivo.

Dugogodišnja ljubiteljica anime svijeta i voditeljica jedne od najvećih konvencija azijske kulture – Pandakon Croatia – te polaznica Škole ENBE, Koviljka Lazar, posjetitelje je uvela u svijet japanske animacije. Kultura japanske animacije vuče korijene stare preko 100 godina, a razvijala se zajedno s tehnologijom.  Na predavanju je prezentirana povijest animea i njegovi žanrovi, a saznali smo i kako nastaju animirane serije, a kako dugometražni animirani filmovi i koje su njihove razlike.

Osim teorijskog i tehničkog aspekta, prikazani su i filmovi koji prezentiraju razlike u stilovima animacije. Od mladih perspektivnih animatora, do poznatih svjetskih imena poput Hayao Miyazakija iz Studija Ghibli, anime posljednjih godina prodire u sve dijelove svijeta, i ne samo animacijom već i svojim popratnim sadržajima: svijetom ljubitelja animea, promotivnim proizvodima, posebno skladanom glazbom koja prati anime serijale te zvijezdama koje posuđuju glasove likovima. Sve to širi japansku kulturu diljem svijeta te je čini pristupačnijom.

Sponzor web stranice Japan-line, Medical Yoga Centar svakom gostu predavanja poklanja:
● Besplatnih mjesec dana joge (neograničeni broj sati) za 5 sudionika eventa kojeg organizirate.
● 100 kn za svakog polaznika koji se upiše na preporuku Vaše firme, udruge ili vas pojedinačno
(za više informacija nazovite 091 7222 622)