Razno (svašta-nešta o Japanu)

METRO ILI “PODZEMNO ŽELJEZO”
Prema nekim statistikama svaki zaposleni Japanac oko 15 posto svoga života provede vozeći se podzemnom ili nadzemnom željeznicom, koja je od svih prijevoznih sredstava (izuzev aviona) još uvijek najsolidnija, najjeftinija i najbrža. Zapravo, sve samo ne – najudobnija. No, to je već neka druga priča…  (Kompletan članak)

PET STVARI KOJE NISTE ZNALI O JAPANSKOM METROU
Mnogo se toga može ispričati o japanskom metrou, koji po mnogočemu predstavlja vrhunski spoj suvremene saobraćajne tehnologije. Ostavimo li, međutim, znanost i tehnologiju po strani, japanski metro nudi puno zanimljivih detalja o njegovim putnicima, njihovim navikama, strpljenju, zaboravnosti i još koječemu….   (Kompletan članak)

JUDO U JAPANU: PAKLENI TRENINZI I NEZABORAVNA ISKUSTVA
Zanimljiv autobiografski članak o putovanju jednog mladog judaša u Japan, vožnji trans-sibirskom željeznicom i susretu s osebujnim svijetom japanskog juda, sporta u kojem možete doživjeti neslućene napore i bolove tijekom treninga, ali i divne trenutke susreta s najvećim legendama ovog sporta.   (Kompletan članak)

JAPANSKI VIC: KAKO JE HIROSHI POBIJEDIO KONKURENCIJU

O japanskom smislu za poslovnost napisano je mnogo ozbiljnih knjiga i održano mnogo predavanja. Uz to, postoje i brojne anegdote, šale i vicevi koji također vrlo slikovito opisuju Japance kao marljive i sposobne poslovne ljude. Prenosimo Vam jedan takav vic, pa prosudite sami…
(Klik za vic!)

SIGURAN OLIMPIJSKI SEKS UZ „ULTRATONIČNI KONDOM“!
Javna je tajna da sportaši i sportašice na svim olimpijskim igrama suvremenog doba rado upražnjavaju seks. Organizatori predstojećih Igara, 2020. godine u Tokiju, pripremaju besplatnu distribuciju nekoliko stotina tisuća kondoma uz poruku: Kad je seks, neka je siguran seks! (kompletan članak)